zondag 7 juni 2015

We're back!




Wauw, wat is het al een tijd geleden dat ik voor het laatst wat over ons avontuur heb geschreven! Het werk heeft een tijdje op een laag pitje gestaan, maar inmiddels zijn we begonnen aan een vette eindsprint.





Wat we allemaal in de tussentijd hebben gedaan? De camper is technisch zo goed mogelijk in orde gemaakt, zodat hij op kon voor de APK. Na wat wikken en wegen, brachten we hem naar een garage in Soest, waar ze veel verstand zouden hebben van oldtimers. Met geknepen billetjes (de motor sloeg tussendoor nog wel eens af, uiteraard net als het stoplicht op groen sprong) reden we van Amersfoort naar Soest. Wat was het een opluchting toen we de camper daar voor de deur parkeerden!

De heren van de garage zouden ons project wel even onder handen nemen. Het viel alleen vies tegen dat ze blijkbaar niet zoveel verstand hadden van oldtimers, als ze telefonisch hadden gezegd... De vering zou gebroken zijn en als dat vervangen moest worden, moesten we dat zelf maar doen, want ze moesten dan uitzoeken hoe ze het moesten vervangen en dat vonden ze rot werk (say what?!). Gelukkig had vriendlief een heldere ingeving, hij dook op het Wereld Wijde Web en wat bleek: de vering was gewoon prima in orde! Het hoorde "gebroken" te zijn, want zo zag de vering er destijds uit. Goh, wat een vaklui daar in die garage zeg! Wonder boven wonder is de camper uiteindelijk wél door de APK gekomen... Of het helemaal volgens de regels is gegaan? Geen idee, maar wij mogen in elk geval de weg op!

Daarna was het tijd om de auto klaar te maken voor het spuitwerk. Alleen zou het echt niets voor ons zijn, als dat allemaal heel gemakkelijk zou gaan! In een notendop: camper ging naar de spuiter, spuiter kwam narigheid tegen, camper kwam gestript terug op een autoambulance. Onderweg ging de autoambulance kapot, vriendlief heeft camper in het schemer naar loods gereden (zonder deuren en zonder verlichting, dus dat was een spannend ritje). Er moest geslepen, gelast en verf gestoken worden. Camper werd opgehaald door een andere autoambulance *katsjing* en staat nu weer bij de spuiter. We zijn nog aan het bijkomen ;)

Het wordt echt een race tegen de klok, want op 12 juni gaan we naar Surfana Festival en de camperplek is al geboekt... Zouden we het gaan redden?!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten